Dünyanın en ünlü denim gurusu Adriano Goldschmied, Türk girişimcilerin bu güne kadar tekstil ve hazır giyim sektöründen iyi kazandıklarını belirterek, `Şimdi kazandığınız bu parayı yata, jete değil tasarım ve dizayna ağırlık vererek geleceğinize harcayın` dedi.

Diesel, Replay gibi dünya markalarının yaratıcısı Adriano Goldschmied, Türkiye`nin büyük benzerlik gösterdiği İtalya formülünü uygulayarak, dünyada çok daha hızlı ve geniş yer alabileceğini belirterek, `Avrupa Amerika gibi olgun piyasalarda rakiplerinizi öldürmeden kendinize yer açamazsınız. Üreterek değil marka satın alarak yolu kısaltıp hedefe daha kolay ulaşabilirsiniz` dedi.

GELİŞEN PİYASALARA YÖNELİN

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği`nin düzenlediği (TGSD)  3. İstanbul Moda, Tekstil& Hazır Giyim Konferansı ve Sergisi`nin ikinci gün açılış konuşmasını yapan Goldschmied, Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün büyük gelişme gösterdiğini belirterek, gelecekte bu başarısını sürdürmek için Avrupa`dan çok bölge ülkelere yönelmesi gerektiğini ifade etti.

`Avrupa Amerika Japonya gibi doygun piyasalarda rakiplerinizi öldürmeden ayakta kalamazsınız` diyen Goldschmied, şunları söyledi:

`Bu pazarlar gerçek anlamda doygunluğa ulaştı. Şimdi gelişen piyasalar alternatif Pazar olarak dikkat çekiyor. Krizin zor kısmını geçtik ancak süreç devam ediyor. Hem ekonomide ortam hem de pazarlardaki doygunluk nedeniyle Çin, Hindistan, Türkiye gibi gelişen piyasalara yönelmemiz lazım.`

LİDER OLMAYA BAKIN

Goldschmied, Avrupa`nın döviz kurundaki olumsuzluklar nedeniyle iyi bir pazar olmaktan çıktığını belirterek, `İşinizin yarısını Avrupa`ya yapıyorsanız, bundan vazgeçip bölge ülkelere yönelmeniz gerekiyor. Türkiye sahip olduğu dinamikler sayesinde rahatlıkla bölgenin lideri olabilir` dedi.

HIZLI BÜYÜME FIRSATI VAR

Bu süreçte Türk hazır giyim ve perakende sektörünün yurt dışından markalar satın alarak daha hızlı bir gelişme gösterebileceğini anlatan Adriano Goldschmied, Türkiye`nin birikimlerine rağmen öğreneceği çok şey olduğunu ifade etti. Goldschmied, hızlı ve akıllı imalat sektörüne sahip olan Türkiye`nin önünde pek çok fırsat bulunduğunu vurgulayarak,

sözlerini şöyle tamamladı: `Öncelikle dizayn ve tasarıma ağırlık vermeniz gerekiyor. Bundan sonra markalaşmaya geçebilirsiniz. Ürüne kazandıracağınız hız son derece önemli. Türk girişimciler bu güne kadar bu sektörden iyi kazandılar. Şimdi kazandığınız bu parayı yata, jete değil tasarım ve dizayna ağırlık vererek geleceğinize harcayın.`

İHRACATTA YIL SONU HEDEFİ 7 MİLYAR $

İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği(İTHİB) Başkanı İsmail Gülle ise konuşmasında Tekstil ihracatında yıl başından bu yana yüzde 25`lik bir artış yaşandığını belirterek, sektördeki kriz sonrası toparlanma hızına dikkat çekti. İhracattaki artışın önümüzdeki dönemde de artmasını beklediklerini ifade eden İsmail Gülle, 2010 yılı sonu itibariyleyaklaşık 7 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Tekstil ve hazır giyim sektörü olarak, yıllardır suni suçlamaların muhatabı olduklarını anlatan İTHİB Başkanı İsmail Gülle, `Geçen hafta bir Türk girişimcimizin 100 milyon dolarlık yatırımının açılışı için Etiyopya`ya gittik. Sanayicilerimizin Türkiye`deyken kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Yurt dışına gittikten sonra gelen övgüler çok da mutlu etmiyor` dedi.

You may also like

Yorum Bırakın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Bununla birlikte olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz çerezleri reddedebilirsiniz. Onayla